pilno grūdo, avižinių dribsnių blynai

blynai

blynai blynai blynai blynai! šiandien, bevalgant blynus, pasidarė įdomu kodėl būtent blynai yra užgavėnių maistas!? anot vieno prekybcentrio leidinio, blynai valgomi dėl to, jog užgavėnės susijusios su pagonybės laikų saulės garbinimu, o dideli geltoni blynai simbolizuoja ne ką kitą, o saulę. paprasta kaip 2×2, ar ne? ir sakoma, jog per užgavėnes reikia valgyti blynus 12 kartų, po kartą už kiekvieną mėnesį. na, tiek kartų šiandien aš jų nevalgiau, bet, manau, jog 12 širdučių buvo!

šiandien pasidalinsiu ala sveikuoliškų blynų receptu (PUIKIAI tinka pusryčiams), kurį  ITIN pamėgau.

4-5 čirviniams blynams reikės:

1 puodelio viso grūdo miltų;
1/4 puodelio avižinių dribsnių;
3 a. š. kepimo miltelių;
1 puodelio pasukų (kepiau tiek pagardintomis su avietėmis, tiek su spanguolėmis) (org. recepte – siūlomas nugriebtas pienas (angl. skim milk)
3 v. š. rapsų aliejaus;
1 v. š. medaus (galima apsieiti ir be jo, jei daroma su ir taip saldžiomis pasukomis);
1 kiaušinio.

inde, šluotele išplakiau kiaušinį (paprastai, be jokių putų). tada subėriau miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius ir viską išmaišiau dar kartą.

miltai

tada supyliau pasukas, aliejų ir medų (priklausomai nuo to, ar kepu su medum, ar be). dar kartą viską geeerai išplakiau-išmaišiau ir palikau kokioms 10 min pastovėti, kol dribsniai pabrinks. per tą laiką įkaitinau keptuvę. kai kepiau pirmą kartą, naudojau paprastą keptuvę, bet man kažkaip neskaniai iškepė be aliejaus, tad kitus kartus naudojau vaflinę. taip ir skaniau, ir greičiau, ir paprasčiau.

mintyse reiktų tešlą padalinti į lygias dalis, kad gautųsi vienodi blynai. tada jie geriau iškepa ir būna traškesni. na, pagal šiuos kiekius išeina 4-5 blynai (vaflinėje). kadangi tai yra pusryčiams skirtas receptas, žmogui rekomenduojama suvalgyti pusę šios blynų porcijos.  na, iš tiesų, bent man, tai daugiau net nelabai ir telpa..
iškepusius blynus pagardinu bananais, medumi bei žemės riešutų sviestu. o kartais ir ne.

tai tiek. Go on – get cooking!blynai3

blynų dienai: mac lethal – cook with me now

Tagged , , , , , , , , , , , ,

2 thoughts on “pilno grūdo, avižinių dribsnių blynai

  1. Nieko nėra geriau už čirvinius blynelius.

    • Na, blynus pagal šį receptą (įberiant kepimo miltelių) buvo rekomenduojama kepti paprastoje keptuvėje.. Tada blynai gaunasi tokie purūs gražuoliai.. Bet, kaip matyti, man nelabai pavyko, tai daugiau ir nebemėginau. O ir šiaip, man visada labiau patiko vafliai! (:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: